woensdag, 31 juli 2013

Herent (WZC Bethlehem) * 31/7/13

In bijlage vindt u enkele afbeeldingen van de Lourdesgrot die hier in ons WZC Betlehem heeft gestaan, maar intussen weg is.

 Herent.JPGHerent.JPG

Herent 3.JPG

Herent 5.JPG

Herent 6.JPG

Herent 7.JPG

De Onze-Lieve-Vrouwegrot ligt verscholen tussen het groen, een ideale plaats om zich te bezinnen, om geestelijk tot rust te komen. Deze grot in het park werd eeuwen geleden gebouwd met volumineuze blokken ijzerhoudende zandsteen, die waarschijnlijk afkomstig was van de Roeselberg. Aan de achterkant werd na W.O.II uit dankbaarheid een Lourdesgrot gemaakt, omdat na de verwoestende bombardementen op de klooster geen enkel slachtoffer was gevallen. Aan deze grot is een sage verbonden: de kluizenaar die deze grot bewoonde, heeft voorspeld dat het klooster honderd jaar na het weggaan van de paters door vrouwelijke religieuzen opnieuw bewoond zou worden.

DSCN3889.JPG

Herent 2.JPG

WZC Betlehem Wilselsesteenweg 70 3020 Herent

Hannelore Devoldere

Pastorale dienst WZC Betlehem

MBPASTORALE [MBPASTORALE@wzcbetlehem.be]

Op 2/8/13 is hier een presentatie over de Lourdesgrotjes:

https://app.box.com/s/m3yj7xn19yfptfjvfpy0

Dit aandenken kreeg ik mee na de voorstelling van de Lourdesgrotjes.

23:02 Gepost door Hilda-Gertrude in Vlaams-Brabant | Permalink | Commentaren (1) | Tags: afgebroken |  Facebook |

Commentaren

Prachtige foto's, ben achter het klooster geboren in de Bijlokstraat 112, in 1951, heb dikwijls het grotje met mijn vader bezocht, maar toen waren er geen digikameras, ik ben ook werkend lid van de heemkunde van Herent, zou het mogelijk zijn om de uitleg en de foto's naar mijn e-mail te sturen voor het mogen gebuiken in de geschiedenis van Herent en voor altijd op te slaan in onze fotobank voor het nageslacht van de heemkunde, namens het bestuur van heemkunde op voorhand hartelijk bedankt.

groeten Herman

Gepost door: Herman Vanhove | zondag, 15 september 2013

Reageren op dit commentaar

Post een commentaar